Apa nu se bea când ne este sete

Ştiaţi că procentul de apă din organism depinde de sex: în medie 52% la femei (deoarece au mai mult țesut adipos) şi 63% la bărbaţi. La obezi, procentul de apă poate scădea astfel până la 40%!?

Multe persoane din jurul meu se plâng că nu pot bea apa. Vă spun eu secretul, apa se bea cană cu cană. Primul lucru pe care eu îl fac atunci când mă trezesc este să beau 0,5l apă pe stomacul gol pentru detoxifierea organismului şi reglarea pH-ului stomacului. Abia apoi merg la baie, îmi pregătesc cafeaua, micul dejun de simt nevoia şi mă apuc de treabă. Dacă sunt persoane care pur şi simplu nu pot bea apa, atunci recomand să stoarceţi un pic de lămâie, portocală sau grapefruit  în apă cât să îi schimbe gustul. Nu puneti la socoteala ceaiul pe care îl beţi în timpul zile ca şi apă. Organismul nostru are nevoie în procesele metabolice de apă.

Apreciez faptul ca la TV se promovează consumul de lichide, însă atenţie, nu orice fel de lichide ci apă pentru că la urma urmei si sucul şi berea tot lichide sunt, nu?

Revenind la ideea principală, apa nu se bea când ne este sete. Dacă ne este sete deja este prea târziu, organismul ne avertizează că greşim. De cele mai multe ori, durerile de cap care le avem provin de la deshidratarea organismului şi spre ce ne îndreptăm când ne doare capul? Spre o pastilă ţi o cană cu APĂ, nu? De fapt s-a demonstrat că apa are efectul de calmare a durerilor de cap de cele mai multe ori nu analgezicele pe care le luăm. Puteţi să încercaţi când vă doare capul, beţi minim 300 ml apă fără pastile să vedeţi ce se întâmplă!

Voi ştiţi să beţi apă?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
  1. Diana spune:

    Eu chiar ma numar printre persoanele care uita sa bea apa si nu simte nevoia sa o faca decat la sete. Stiu ca e o problema, dar cand am incercat sa beau app 2 l, eram clienta tuturor toaletelor. O sa incerc sa reiau procesul.

    • addicted spune:

      Nici eu nu eram genul de persoana care sa aiba grija sa bea 2L de apa pe zi pana nu am inceput regimul. Atunci abia mi-am impus sa beau si cand ma plictiseam de ” gust ” storceam lamaie si beam si asa am ajuns sa beau zilnic 2L de apa + 1 l de lichide ( ceaiuri de regula ) si imi este mult mai bine fata de acum cateva luni.
      Chiar de ai sa devii din nou clienta fidela a toatelor mai bine asa decat cu dureri de cap si multe altele.

  2. Loryloo spune:

    Eu am zile cand beau foarte multa apa, dar in altele chiar uit si la sfarsitul zilei ma gandesc ca probabil n-am depasit nici jumatate de litru de apa consumata in ziua respectiva.
    Unele lucruri spuse de tine aici nu le stiam. Hmm, trebuie sa dau mai multa importanta la aspectul asta!
    Macar atat putem sa facem bun pentru organismul nostru, e cu siguranta cea mai usoara si ieftina metoda de a imbunatati putin sistemul big grin

  3. Mihaela Nistor spune:

    Am învăţat să beau apă corect atunci când am început să ţin dieta. E important să bem apă, dar e mai important să ştim când trebuie să bem apă. Înainte şi după masă e bine să nu se consume apă, cel puţin 30-45 de minute. Încerc să beau apă, cam 60 ml la fiecare 20 de minute. Şi dimineaţa când ajung la birou îmi pun lămâie într-o cană, torn apă şi având mereu cana în faţa ochilor, nu am cum sa uit să beau.
    E mai greu la început, dar apoi te obişnuieşti şi nu mai uiţi. Ştii că ai ceva de făcut, să bei apă.
    Este adevărat că durerea de cap trece cu un pahar de apă, am încercat pe pielea mea!

    • addicted spune:

      La fel am inceput si eu, la regim. Eu stiam ca e bine sa bei un pahar de apa inainte cu 20 min.de masa ca ajuta la digestie.. Acum pe internet, de la tv si de la medici auzi diferite variante.
      Si da, la inceput este mai greu dar apoi devine o obisnuita, ajungi sa umbli cu sticluta dupa tine.

  4. Diana spune:

    Apa nu se bea cană cu cană. Unii beau 4 sticle de 0.5 litri de 4 ori pe zi, alții sorb apa câte puțin de sute de ori pe zi până la 2 litri. Fiecare trebuie să își găsească un echilibru, necesitatea corpului, nu există doză general valabilă. De pildă eu nu pot bea o cană de apă pentru că simt că îmi omoară stomacul. Trebuie să iau câte o gură foarte des. Deci sorbitură cu sorbitură.
    Beau și eu multă de dimineață, dar nu pe loc, cred beau de vreo 20 de ori. laughing

  5. Nanotehnologiesibiu spune:

    Am dat peste blogul tau din intamplare. Ceea ce imi vine acum in cap este: ”Minunat blog, fantastica scriitura !”
    Voi reveni cu placere….. si cu o cafea. Sper sa nu te superi daca-l recomand celor care imi viziteaza pagina.

  6. […] aplicare la modul cel mai serios. Povestea a inceput dupa ce am citit un post foarte interesant la sis’ Alina despre cat de important este sa bei si mai ales cum si cand sa bei. A continuat cu multe alte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *