Deficienta de fier. Ce inseamna deficenta de fier

 In ultimele saptamani am observat ca ma trezesc extrem de obosita si ca pe intreaga zi se mentine starea de oboseala la care se adauga uneori si dureri de cap. Am dat vina pe ritmul de viata mai alert din ultima perioada si pe faptul ca din cauza caldurii nu reusesc sa dorm asa cum trebuie. Stiind si ca femeile sunt adesea predispuse la stari de oboseala inexplicabile, batai rapide ale inimii, palpitatii si respiratie accelerata la efort, am amanat vizita la medic insa dupa un lesin in plina noapte, din senin, m-am panicat!

Ceea ce am se numeste simplu deficienta de fier. Cafeaua este SI ea de vina desi vara mai mult de o cana nu beau si aia dimineata! Am inceput sa beau si mai putina si cu lapte, sa mananc, din nou, mai mult iaurt, lapte, oua, smochine, migdale si ananas. Deasemenea m-am prezentat la farmacie cu rugamintea de a primi pastile efervescente cu fier.

Momentan sunt ok, sper sa scap de starea de oboseala,de starile de nervozitatea, problemele cu somnul si concentrarea si sa-mi revin per complet! Ceea ce vreau totusi sa subliniez e faptul ca ar fi bine de ne-am prezenta la medic la primul simptom neobisnuit, inainte de a se prinde de noi ceva mai grav.

Stiati ca o pofta mare pentru inghetata poate fi un semn de anemie din lipsa de fier?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. vienela spune:

    Ai lesinat? Surioara, ce ai de gand, sa te omori singura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *