Da, ma declar mare fana, mare iubitoare de ciorba de fasole si daca o servesc si in pita sunt in extaz! Uite tocmai de aia am incercat minunata reteta acasa, pentru a nu-mi mai misca dosul la restaurant special pentru asta. Pentru persoanele interesate iata reteta:
Ingrediente:
Cca 500 g fasole boabe
400 g costita afumata sau kaizer
2 cepe
2 morcov
2-3 linguri ulei masline
1 cana suc de rosii
o foaie de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel verde
2 ardei
o bucatica telina
busuioc uscat
sarePentru paine:
cca 500 g faina
200 ml apa calduta
un cub de drojdie
sare
2 linguri de ulei de maslineMod de preparare:
Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt. Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc bine. Se scot painicile din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Daca totusi doriti sa o serviti in oras va recomand sa o faceti la Caru`cu Bere. Nu veti regreta, indiferent de ce alegeti sa gustati!
Mh? Am starnit cuiva pofta?
m-ai „cutremurat” la temelie cu asta , mai vrei sa te pomenesc? Auzi tu fata gospodina stie sa faca si ciorba de fasole…norocul de el! hmmm
Sa ma trag la indigo? ) Nu e greu de facut si orice domnita(daca vrea) poate face DAR si orice barbat care se pricepe la bucatarie si nu face mare dezastru in loc de mare mancare mare.
mai una e sa incerc eu, poate imi iese…dar una e sa ai o gospodina, in viata ta. E diferit, esti mandru iubesti mai cu foc cand ii miroase parul a praf de copt de la prajiturile pregatite, cand ii stergi faina de pe nas .
Tu vezi partea buna dar daca ii miroase parul a ceapa, usturoi si diferse condimente?Si ii stergi nasucul de bulion. Cat de hot e asta?
da ceapa nu-i prea sexy dar daca o iubesti se pot intampla lucruri minunate la dus
)) In timp ce se spala pe dinti….
pai doar nu a mancat mai era vorba de gatit
Oficial salivez.. si tot salivez..parca am uitat total ca tocmai am mancat un profiterol..deja parca simt (in gand) gustul de ciorbita si ceapa.. Salivez..
Dupa doua minute inca salivez!
Inca salivez
vorbim cu sa ne primeasca la masa? Doi „sinistrati”
Hai, cand mai fac va invit. Voi veniti cu ceapa.
DAAAA! Vrem ciorbita de fasole made by addicted!
Poate fix cand trebe sa va gatesc gresesc reteta ca ma desfiintez singura.
Pai ia hai dragulici sa ne miscam noi 4 funduletul la Caru`cu bere ca tot nu am mai iesit de muuuuuuul, si sa papam.
Ca bine zici, daca as avea o farama de timp ar fi minunat .. De Marius nici nu mai vorbesc..Dar o sa am in vedere invitatia
Pai ia sa tii minte.
Cu ceapă! Neapărat cu ceapă!
Asta zic si eu, fara ceapa e incompleta.
ceapa de aia rosie de apa
Da D-aia cum manca astazi o tipa langa masa noastra la caru cu bere si-mi facea pofta.
( eu deja comandasem ).
Imi place felul in care scrii unele articole dar sa aflu si ca gatesti…….. E prea mult sa stiu ca esti luata ((
Good one. )
Am facut si eu dupa reteta ta si a iesit fenomenala! O consum cu fiecare ocazie in care o regasesc in meniu. Mananc chiar si dimineata inainte de cafea