Care este cel mai bun moment pentru a consuma fructe

Care este cel mai bun moment pentru a consuma fructe

 Cel mai des auzim replica ” Pentru o viata sanatoasa consumati zilnic fructe si legume „, nu ni se spune nici pe scurt, nici pe larg CUM trebuie insa consumate, si nici care este cel mai bun moment pentru a consuma fructele.

Cel mai bun moment pare a fi dimineata, chiar pe stomacul gol, si dupa-amiaza, iar cel mai nepotrivit moment seara. Dupa-amiaza se consuma cu cel putin 20-30 minute INAINTE de masa si la cel putin o ora-doua DUPA masa. Nu este absolut deloc sanatos ca dupa o masa copioasa (sau nu), sa consumati imediat fructe.  Desigur timpii exacti depind de rapiditatea metabolismului fiecaruia, adica, cat de repede se digera hrana dupa ingerare.

Trebuie sa consumam fructele astfel incat niciodata sa nu se intalneasca in stomac fructele cu alte tipuri de alimente! De ce ar fi de preferabil sa se consume doar pe stomacul gol? Pentru ca fructele nu sunt digerate in stomac, ci in intestinul gros. Fructele fac o trecere rapida de stomac si ajung în intestin, unde isi elibereaza toate sucurile. DACA insa existe alte „reziduri”in stomac: carne, cartofi sau amidon, fructele sunt prinse si incep sa fermenteze.

Asadar dragilor, daca vreti sa aveti parte de o alimentatie si o viata cu adevarat sanatoasa, tineti cont si de acest aspect!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Adda spune:

  Incearca sa spui asta persoanelor mai in varsta care te forteaza maica dupa masa sa mananci un fruct. laughing)

 2. Dan spune:

  seara este cel mai putin indicat si ma oftica nutritionistii care nu zic asta ei zic sa mananc fructe seara dar macar sa spuna pana la capat totul ca nu pot manca fructe la 7 daca la 9 vreau sa ma culc!!!

  • addicted spune:

   Asa este. Ar trebui sa spuna clar ca doar cei care au program peste noapte pot manca, nu de alta dar daca mananci la 6 (chipurile ultima masa) si la 9 te culci, risti de fapt sa nu mai adormi si/sau sa fermenteze totul in tine. E gresit!

 3. Danette spune:

  ai sanse sa iti produci niste crampe daca le amesteci de nu stii ce e cu tine si cum sa le potolesti nu mai zic ca te balonezi……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *