Pisicile si Craciunul – Pot pisicile co-exista cu bradul de Craciun?

 Pisicile si Craciunul, pisicile si bradul de Craciun, aaah…. va ia panica!?

Alegerea bradului de Craciun nu e tocmai un motiv de bucurie pentru multi stapani de pisicute nazdravane. In timp ce unii stau si se gandesc daca ar fi o idee buna, noi chicotim de fericire. De ce? Pentru ca ne aflam printre cei mai norocosi stapani de gazelute.

Noa nu este deloc interesata nici de brad, nici de ceea ce se afla in bradul de Craciun, ci de ce este SUB el. Astfel ca, singurul loc unde o gasim inca de cand facem bradul si pana il ” exterminam ” este… sub el. Dupa cum puteti vedea si in pozele de mai jos, facute in 3 ani diferiti.

pisicile si bradul de Craciun Noa

 

totusi, ceilalti stapani de pisicute ce fac? Atarna bradul de Craciun de tavan? Nu. Cauta solutii, si in ajutorul lor vin si eu cu doua idei imprumutate de la alti stapani de pisici.

Spray-urile repelente

Cat a fost Noa mica, pentru a o dezvata de a-si toci unghiile in canapea, sau de a se urca in locuri nepermise, am folosit spray-urile repelente si/sau uleiurile de citrice. Stim prea bine ca pisicile detesta mirosul de citrice. Spray it all over! Peste LUCRURI, nu pe pisica!

Cat despre spray-urile repelente (gasiti la orice Pet shop), practic mirosul lor resping felinele si vor simti aversiune fata de orice lucru care miroase astfel.

Poate fi necesar sa incercati mai multe tipuri de repelente inainte de a gasi unul care este eficient.

Folositi obstacole

Puteti face o… baricata de obiecte in jurul bradului pentru a impiedica pisica sa se apropie de brad, dar, din pacate, acest lucru nu va putea opri atacurile ” aeriene “. Desemenea, ati putea incerca sa produceti zgomote puternice atunci cand vedeti ca pisica se apropie prea mult de brad si acest lucru o poate descuraja.

Dincolo de grija bradului de Craciun, aveti grija la beteala si celelalte decoratiuni. Pot fi extrem de periculoase pentru pisici. Sunt unele ce in joaca au ingerat fie bucati de beteala, fie ate si chiar ornamente comestibile Acestea pot duce la blocaj intestinal fatal si chiar sufocare. Deasemenea, pe timpul noptii, si cat sunteti plecati, scoateti din priza instalatia, oriunde s-ar afla ea.

Nu va faceti griji, fiti fericiti

Nu lasati nici una din precautii sa va strice starea. Amintiti-va, acesta este un moment fericit al anului. Exista o multime de decoratiuni pe care le puteti utiliza pentru a inveseli casa, care nu se vor rupe, si vor otravi sau electrocuta pisica.

Ceea ce este cel mai important este a fiti cu cei pe care ii iubiti cel mai mult, inclusiv pisicutele!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Cata. says:

    Decat sa te complici mai bine te lipsesti de brad, atata timp cat nu ai si copii. happy De dragul lor trebuie sa faci unul si trebuie sa-i porti de grija…

  2. Ana. says:

    Norocosilor noi nici nu il facem ca il darama chiar si ancorat laughing)

Leave a Reply

Your email address will not be published.