fragmente conversatii cu Dumnezeu

Hrana pentru minte. Fragmente din cartea Conversatii cu Dumnezeu.

Fragmente din cartea Conversatii cu Dumnezeu

  • Stai putin, cine incearca sa fie diavolul?

Tu! Voi toti! Ati creat religii care va spun ca sunteti nascuti in pacat – ca sunteti pacatosi prin nastere – pentru a va convinge de propriul vostru rau. Si daca v-as spune ca sunteti nascuti din Dumnezeu, ca sunteti dragoste pura, m-ati respinge.

V-ati petrecut toata viata straduindu-va sa va convingetipe voi insiva ca sunteti rai. Nu numai ca sunteti rai,dar si lucrurile pe care vi le doriti sunt rele. Sexul este rau, banii sunt rai, bucuria este rea, puterea este rea, a avea mult din orice este rau. Unele religii v-au facut chiar sa credeti ca DANSUL ESTE RAU, muzica este rea, BUCURIA VIETII ESTE REA. 

In curand veti considera ca zambetul este rau, rasul este rau, dragostea este rea. NU prietene, unele lucruri s-ar putea sa nu-ti fie clare, dar un singur lucru este clar se pare: ca si tu, si mare parte din ceea ce doresti… este rau.

Dupa ce ai emis aceasta judecata de valoare pentru tine, ai decis ca TREABA ta este sa fii bun. E in regula, dar fii atent! In ORICE circumstanta, destinatia este aceeasi, doar ca exista o cale mai rapida, un drum mai scurt, o carare mai dreapta!

  • De ce nu repari lumea, in loc sa-i permiti sa se duca in iad?

De ce nu o faci tu?

  • N-am putere.

Prostii! Ai chiar acum, in acest moment puterea si capacitatea sa pui capat foametei din lume, sa vindeci bolile in aceasta clipa. Ce-ar fi daca ti-as zice ca insasi profesia de medic, tine in loc vindecarile, refuza sa accepte medicina alternativa si procedurile alternative, pentru ca aceasta insasi ameninta structura profesiei de ” om care vindeca ” ? Ce-ar fi daca ti-as spune ca guvernele lumii nu vor sa puna capat foametei mondiale? M-ai crede?

  • Mi-e foarte greu. Stiu ca este un punct de vedere populist, dar nu pot sa cred ca este adevarat, niciun doctor nu refuza un tratament, niciun politician nu vrea sa isi vada poporul murind. 

E adevarat, niciun ANUMIT doctor, nici un anumit politician. Dar meseriile de doctor si politician sunt institutionale, si aceste institutii, o fac, uneori subtil, uneori foarte lipsit de inteligenta, dar in mod inevitabil… pentru ca, pentru aceste institutii reprezinta o chestiune de supravetuire.

Ca sa iti dau un exemplu foarte simplu si foarte clar: doctorii din Vest neaga eficienta vindecatoare a doctorilor din Est, deoarece a-i accepta, a admite ca anumite proceduri alternative, ar putea aduce vindecarea si ar inseamna sa distruga structura in sine, a institutiei, asa cum s-a structurat ea.

Nu o fac din rea vointa, nu sunt vicleni, nu o fac pentru ca aceasta ar fi un lucru rau. O fac pentru ca sunt speriati! Orice atac, este o chemare spre ajutor.

fragmente conversatii cu Dumnezeu


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *