scalp iritat

Cauzele unui scalp sensibil și iritat

  Noi, femeile, suntem diferite. Și ce bine că este așa. Fiecare dintre noi vedem, simțim și trăim frumusețea în mod diferit. La fel cum și arătăm.

Avem stiluri diferite, imagini diferite și probleme tot așa. Unele dintre noi ne confruntăm cu un scalp sensibil. Iritat. Cu un scalp care prezintă coji sau, uneori, mătreață. Și cautăm cu disperare cauze și tratamente. De ce am ajunge în această situație? Iată părerea specialistului Wella Professionals.

Cauzele sunt atât interne, cât și externe

 Printre cele externe se găsesec poluarea, deshidratarea pielii din cauza încălzirii, a aerului condiţionat, tratament necorespunzător după operaţiunile de colorare sau permanent, radiaţiile UV, punctează Arabella Zadic, stilist Wella Professionals.

La capitolul cauze interne, punctăm stresul, metabolismul neregulat, conţinutul anormal de hormoni şi vitamine, înaintarea în vârstă.

Și totuși, manifestările cauzate de mătreaţă sunt diferite față de cele cauzate de coji. Mătreața apare pe un scalp (foarte) sensibil, pe când cojile apar la un scalp uscat, sensibil. Reține: cojile sunt doar temporare! Apar din cauza umidității foarte scăzute care afectează stratul cornos.

Ce face scalpul să fie sensibil?

În cazul unui scalp sensibil, bariera naturală protectoare a pielii este dispusă la iritaţii mult mai uşor şi, de aceea, aceasta nu îşi poate îndeplini funcţia protectoare. Agresorii precum aerul cald, aerul rece și produsele chimice pătrund prin această barieră şi penetrează pielea. Scalpul reacţionează inflamându-se, înroşindu-se, tensionându-se.

Sensibilitatea pielii variază şi în funcţie de anotimp: pielea este mai sensibilă iarna decât vara. De ce? Pentru că nivelul de umiditate redus face ca hidratarea barierei protectoare să fie şi ea redusă, ceea ce înseamnă că scalpul este deshidratat. Un scalp uscat este un scalp sensibil. Bariera sa naturală protectoare funcţionează doar dacă este hidratată.

Recomandare

produse pentru scalp sensibil iritat


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *