Ce vă pregătește noul centru de training Lavazza lansat recent în București 

 Zilele trecute am fost invitată la un eveniment cu totul pe gustul meu, literalmente, și am fost într-o continuă stare de titirez. Cum să nu fiu cand fost vorba despre CAFEA și despre noul centru de training LaVazza lansat recent în București!? 

Teoretic, și practic, este o școală unică în România, de training pentru specialiștii în cafea, carora le este oferită oportunitatea de a cerceta și experimenta rețete noi de cafea. A fost pentru prima dată cand am văzut cum se face o rețetă de Coffee Caviar dar și am si gustat, ne-am făcut propriul cocktail Coffeetail și am mâncat Coffee Popcorn și Coffee Chips. Aș putea face din acel loc și locul meu preferat de joacă, nu doar al specialiștilor, zic !

Cocktail Lavazza Coffeetail

Coffee Popcorn

Coffee caviar

Cu mai mult de 91%  din populatia României de peste 18 ani consumatoare de cafea, deschiderea acestui centru este un alt pas in angajamentul familiei Lavazza de a raspândi cultura italiană a cafelei in România.

 „România este o piață importantă pentru Lavazza. Având o rețea de centre de training în continuă dezvoltare în întreaga lume, astfel fiind cel mai mare laborator de cafea de acest gen din lume, ne-am propus să aducem cultura de cafea italiană de calitate premium Lavazza mai aproape de publicul din România”, a declarat Paola Autiero, director de marketing Lavazza Europa de Est.

Suntem foarte bucuroși că Lavazza s-a alăturat familiei Grupului Coca-Cola HBC. Prin acest parteneriat facem progrese considerabile în direcția scopului nostru comun, acela de a acoperi ocaziile de consum, 24 de ore/7 zile pe săptămână, cu ajutorul unui portofoliu de brand-uri puternice și iubite de consumatori. Centrul de training ne oferă ocazia unică de a instrui barmanii și barista, în așa fel încât ei să dobândească toate subtilitățile artei de a face cafea, cât și de a-i pregăti pe membrii echipei Coca-Cola HBC România la standarde conforme cu așteptările clienților noștri”,

~ a adăugat Mihaela Hoffman, Marketing Manager al Coca-Cola HBC România.

Așa cum spuneam, noul centru de training Lavazza va prezenta arta preparării cafelei, metode prin care boabele de cafea să-și păstreze calitatea intactă atât în momentul pregătirii băuturii, cât și în momentul în care este consumată. Training Center Lavazza va oferi de asemenea cursuri pentru barista și profesioniști în domeniu printr-un program care îmbină degustarea de cafea, informații despre tot ce înseamnă cultivarea și apoi recoltarea boabelor de cafea, design al cafelei și arta latte-ului.

Mirko Giordano, trainer Lavazza

Situat în București, la sediul Coca-Cola HBC, centrul de training a fost construit în design italienesc și are toate funcționalitățile care există în oricare alt centru de training Lavazza din lume. În fiecare an, aproximativ 2.000 de barmani și de barista își vor însuși toate subtilitățile artei preparării corecte a cafelei. În plus, se vor familiariza și cu programul Perfect Mix, în urma căruia vor învăța cum să creeze cocktail-uri de cea mai bună calitate.

Pe lângă echipamentul tehnic de calitate excelentă, centrul de training Lavazza mai are un avantaj, și anume traineri locali foarte bine instruiți, care se află în contact continuu cu centrul de training internațional Lavazza, cu sediul la Torino – recent certificat de SCA Specialty Coffee Association drept cel mai bun centru de training.

Cu peste 50 de astfel de centre la nivel mondial, aceasta este cea mai mare rețea de training de acest gen la nivel internațional. Aici experții lucrează cu pasiune și își exersează creativitatea pentru a crea cele mai inovatoare experiențe cu cafea.

În cadrul acestui eveniment, trainerii internaționali Lavazza vor prezenta o serie de specialități Lavazza printr-o sesiune interesantă ce exploatează unele dintre rețetele semnătură Lavazza, precum Coffee Caviar, Coffee Popcorn și Coffeetail.

În cadrul parteneriatului dintre Lavazza și Coca-Cola HBC România, această inițiativă este esențială pentru îmbogățirea culturii consumului de cafea în România.

În 2017, mai mult de 7.000 de cursuri au fost organizate de centrele de training Lavazza din întreaga lume, la care au luat parte aproape 40.000 de participanți. Aceștia s-au familiarizat cu arta pregătirii espresso-ului perfect, prin intermediul workshop-urilor și atelierelor de training, în cadrul evenimentelor sau diferitelor târguri.

Mă bucur că mijlocul săptămânii m-a prins într-un asemenea cadru și aș repeta oricând experiența! ANYTHING in the name of coffee and LaVazza! ☕


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Ana. spune:

    mmm… trebuie sa fi fost tare bun caviarul. big grin

  2. Anonim spune:

    misto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *