Intre mit si realitate – Cafeaua in cantitati mari poate duce la micsorarea sanilor!?

 Nu stiu in ce relatii sunteti voi cu, cafeaua dar stiu ca noi ne intelegem extraordinar. E singura licoare care imi influenteaza in mod pozitiv starea de bine fizica, mentala si sociala. Si tocmai pentru ca-mi place atat de mult si o consum in fiecare zi, neagra, fara lapte si fara zahar, stiu aproape totul despre ea. De la beneficii la mituri si realitate.

In ideea asta am auzit ieri ca minunata licoare, consumata in cantitati mari, poate duce la micsoarea sanilor. O aberatie mai mare jur ca nu mi-a fost dat sa aud. Este FALS! Nu exista absolut nici un studiu care sa demonstreze ca ar exista vreo legatura intre consumul de cafea si dimensiunea sanilor. 

Mitul acesta este ca si faptul ca deshidrateaza. Gresit! Desi cafeaua are un usor efect diuretic, cafeina din cafea nu este suficienta petnru a dezechilibra nivelul hidric al organismului.

Deasemenea, cafeaua nici nu te ajuta sa slabesti, caci, desi este bogata in antioxidanti si are un anumit rol termogenic, cafeaua nu poate suplini toate acele actiuni care au cu adevarat efect asupra greutatii corporale.

Cred ca mai important decat sa apleci urechea la ce spun unii si altii ( eu inclusiv ) este sa o consumati in cantitati normale si, daca aveti probleme cu inima, sa consultati medicul caci doar el va poate spune cu certitudine, in functie de istoricul medical, daca exista contraindicatii in privinta consumului de cafea.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Cornelia spune:

    U speak my language! Ador cafeaua si mereu cand citesc tot felul de studii din astea tampite, ma bufneste rasul. Cred ca au ramas in pana de inspiratie jurnalistii si nu mai stiu ce sa scrie happy

  2. Cata spune:

    Zahar* zapacenie laughing) Si ai dreptate, sunt tampenii.

  3. Formatia Bucuresti spune:

    ummmmm…ce imagine tentanta, yammmy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *