aniversari speciale

Aniversări speciale. Secretele unei relații de lungă durată

Fiecare aniversare, de la an la an, mi se pare mai specială, mai frumoasă, mai intensă, mai… memorabilă. Unii se plâng de trecerea timpului, noi ne bucurăm de asta, căci dacă ne prind încă împreună înseamnă că timpul nu a trecut degeaba pentru noi.

Am fost întotdeauna discreți dar transparenți, nu am pozat în cuplul perfect, și știu că pentru faptul că n-am avut incidente majore în relație, din fericire, nici jigniri sau dezamăgiri, poate părea cel puțin ciudat, dar chiar așa suntem. Nu eram împreună dacă acestea existau pentru că nu suntem genul care să tolerăm jignirile sau să mergem pe principiul ” Mai scapi câte una, e normal „, mai ales că am văzut destule episoade urâte în cuplurile de lângă noi. Ce poate părea glumă și normalitate, de fapt este ceva cât se poate de serios, și devine regularitate, dacă este în continuare permis.

Care sunt secretele unei relații de lungă durată?

Toleranța. *nu cea menționată mai sus*

Dincolo de iubire ( care vine la tacâm cu încrederea și comunicarea ), mi se pare important să tolerezi ceea ce nu vei putea schimbă niciodată la o persoană. Sunt bagaje cu, care venim din naștere, pe care oricât vrem să le lăsăm jos, să le schimbăm, nu reușim, le ducem cu noi.

Tot ce facem în viață este să ne MODELĂM după cei de lângă noi. Oamenii NU se schimbă niciodată în esența lor, mie mi se pare că doar ascund sub preș lucruri tipice personalitățîi lor pentru a le fi pe plac celor din jur, și poate și lor. Și, niciodată nu vor fi cu fiecare persoană la fel. Te modelezi după fiecare om cu, care interacționezi. Cu iubitul ești într-un fel, cu șeful ești altfel, cu prietenii altfel. Astea nu te fac IPOCRIT sau FALS!

Vorbind despre schimbări colosale ale personalității, și semnificative, mi se pare că mai devreme sau mai târziu, explodăm, și tot ne arătăm substratul. Ce reușim să schimbăm realmente sunt lucruri de suprafață, la care nici nu mă refer în ceea ce spun acum.

De aceea nu mi-am propus niciodată să-mi schimb omul de lângă mine și nici el pe mine. Am comunicat din prima zi, de fiecare dată ne-am spus transparent ce ne deranjează, ce nu este ok, ce ne place să facem, să primim, cum să primim, etc. . Ce face celălalt cu ceea ce tu îi comunici este alegerea lui. Dăcă vrea să schimbe din pură conștientizare că nu este în regulă în primul rând pentru el, este perfect. Așa a fost în cazul nostru. Nu mi-am dorit schimbare căci mereu vine cu scoatere de ochi. ” TU ai vrut să mă schimb și acum nu-ți place!? ” – nu mi-ar fi plăcut să aud asta, și, din păcate, multe cupluri ajung acolo.

Compromisuri.

Să fii dispus să faci compromisuri! Și nu mă refer la compromisuri majore sau la cine șție ce va gândiți. Gândiți-va la lucruri mărunte. Să fii conștient că ceea ce ție nu-ți place, îi place celuilalt, și să faci acel CEVA doar pentru că lui i-ar plăcea, i-ar aduce fericire, etc., și VICEVERSA, fără a-i scoate ochii despre cât de grozav ai fost pentru că ai făcut acel ceva. Dacă faci ceva ce nu-ți place ție dar aduce fericire altuia, nu-i scoate ochii apoi! Fă-o și atât.

În cazul nostru, eu ador muntele, el adoră marea! Eu nu cârâi când el vrea la mare, chiar și doar pentru o zi, doar să o vadă și să-i simtă briza, și el mă surprinde mereu cu o fugă în munți, deși nu-i face plăcere și nu se lasă acaparat de frumusețele munților și aerul puternic de acolo, așa cum este în cazul meu.

Cred că toleranța și compromisul, dacă fac echipa cu, respectul și încrederea, duc la o iubire reală și frumoasă – nu perfectă, nu există așa ceva. DAR există iubiri reale și fără modestie spun că este și „cazul” nostru!

Astăzi se fac nici mai mult, nici mai puțin, de 12 ani de când suntem împreună, și diferența de atunci și acum, este că suntem mai maturi iar prioritățile noastre – comune din fericire – sunt altele. În rest, anul acesta ne-a găsit la fel unul cu celălalt dar mai împliniți, și sinceră să fiu, nu-mi doresc mai mult de atât!

Fiți transparenți în cuplu, nu umblați cu frica după voi de a spune ce vă deranjează și vă doare. Fiți reali și schimbați-vă în primul rând pentru VOI, dacă este cazul! Nu va complaceți în situații. Nu stați acolo unde au existat vorbe urâte sau palme date… E păcat de anii ce vor trece și timpul pierdut.

Cât despre al meu și cei 12 ani împreună…

Îți mulțumesc iubire pentru că-mi oferi același zâmbet cald și aceeași privire blândă care mă ajută să trec peste orice! Te iubesc, nedescris de mult!!!

La mulți ani, nouă!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Ana. spune:

    intr-o lume in care toate cuplurile pozeaza ca fii perfecte, este de apreciat transparenta. si asa este, daca te apuci sa schimbi omul il schimbi la suprafata pt ca el este de fapt conceput altfel. nu il accepti ai mereu usa deschisa sa pleci, depinde de tine. Multi ani inainte ca si pana acum, frumosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *