nastere naturala regina maria

NASTEREA NATURALA LA REGINA MARIA. CUM DECURGE NASTEREA SI CUM SE SIMT CONTRACTIILE

 Intentionam sa public articolul cu nasterea naturala la Regina Maria mai devreme, mult mai devreme, dar mi-am mai adus aminte lucruri, am venit cu, completari, astfel ca abia acum il public.

Inainte de a ma hotara unde nasc, am citit Nspe mii de impresii si pareri despre spitalele private, si TOATE aveau cate o buba, despre TOATE am citit si de bine si de rau sau foarte rau. Faptul ca REGINA MARIA este singurul spital privat care dispune de echipamente complete, ca un spital de stat, si experienta prietenei mele cele mai bune, care a nascut cu 6 luni inainte, m-au ajutat sa ma hotarasc.

Inainte de asta, mai exact cu 7 luni inainte de a ramane insarcinata, am apelat la asigurarea GROUPAMA, si a fost cea mai buna alegere pe care o puteam face. Voi discuta despre asta in detaliu in alt articol. Sunt multe de zis.

Bun, deci am hotarat sa nasc la REGINA MARIA ,unde, se regasesc mai multe pachete, si,desi desi initial am vrut sa alegem pachetul VIP, am mers pe standard, DAR alegandu-ne ce consideram noi ca avem nevoie. Am ales astfel camera SINGLE cu insotitor, plus multe alte beneficii. Best decision EVER!

Am stat singura cu A. in rezerva si amandoi am avut 3 mese colosale pe zi, plus orice articol de ingrijire la discretie, lenjerii, etc. Mesele au fost consistente peste masura iar mancarea delicioasa, caci de asta se ocupa o firma de catering. Deci nu am avut ACEA “mancare de spital” ci , si chiar pot sa le numesc mese de restaurant. Am sa va atasez cateva poze.

De la paste la peste si musaca, crema de zahar ars si prajituri. DELICIOS!

meniu mancare regina maria meniu mancare regina maria
Revenind la nasterea la Regina Maria si experienta mea, va spun ca desi interactiunile mele cu Regina Maria de pana atunci au fost ok, mi-am pastrat o „marja de ingrijorare”. Sunt un om optimist dar si realist! Orice se poate intampla, si la case mai mari, vorba aceea.

Cum si in filme se intampla, mi s-a rupt apa la 1 noaptea, intr-o sambata. Ce am simtit? O scurta durere radianta, urmata de senzatia de… ud. M-am ridicat din pat si a inceput NIAGARA. laughing

Asta dragelor, NU e ca in filme, nu curge putin si se opreste, curge muuuulta, multa apa…

L-am trezit pe A., i-am zis ce s-a intamplat si au inceput emotiile. Pentru el mai mult decat pentru mine. Eu aveam deja bagajul pregatit.

DA, se pare ca simti inainte pentru ca eu il aveam pregatit de 2 zile desi due date-ul era mai incolo.

I-am dat mesaj doctoritei mele si m-am dus sa fac dus. Noa umbla peste tot dupa mine, A. era titirez prin casa, eu eram calma si ma gandeam cu ce sa ma imbrac sa nu murdaresc ceva important… Femeile.

Am plecat in graba, desi nu a fost nevoie, pentru ca nu nasti in secunda doi cand ti se rupe apa, si, pentru ca era noapte am ajuns in 20 min. la Regina Maria, maternitatea din Baneasa.

Am fost preluata, examinata, m-am schimbat si am mers intr-un salon de pretravaliu, unde am stat cu inca o tipa cu, care ulterior m-am si imprietenit. Ni se tot repeta sa ne odihnim dar nici urma de somn, am stat de vorba pana dimineata. Nu am anuntat pe nimeni caci nu stiam cum va decurge totul si nu avea nici un sens sa se agite careva.

Totusi, cand cea mai buna prietena a simtit ca se intampla ceva si mi-a dat mesaj ( nu ne sta in fire sa nu ne spunem ‘neata, si se facuse deja 10 iar ea stia cat sunt eu de matinala – insomniile din sarcina… ) atunci i-a scris A. si ulterior am vbit si eu cu ea. A fost prima persoana anuntata, fiind si una din cele mai importante, era firesc.

Contractiile. Cum se simt contractiile?

Aparent da, sunt un om care rezista la dureri. Nu am zis nici un „AU” multe ore, de altfel si moasa se mira ca nu cer calmante sau ceva sa grabeasca nasterea, caci monitorul arata deja contractiile intense. La 70-80, cele care ati nascut stiu despre ce vorbesc.

Intre timp a mai venit o fata cu, care am stat la povesti, am ras, si pe care am reusit sa o incurajez, si sa o ajut cumva sa treaca peste orele de travaliu mai usor. Ea mi-a zis astea ulterior, nu zic eu. A nascut dupa mine, aparent destul de greu, fiind in sapt.41, dar a nascut o fetita adorabila.

Eu am stat 16 ore in travaliu, timp in care contractiile veneau mai des si mai intens, nu te lovesc dintr-o data contractiile cele puternice. Intre timp ba m-am plimbat, ba am stat in pat. Nu va ganditi ca toate acele 16 ore behai de durere, contractiile nu sunt din start majore, asa cum v-am spus. Am ajuns sa ma si plictisesc de atata asteptare, si cu A.vorbeam cat de des reuseam. Intre timp a ajuns si doctorita mea si a constatat ca aveam dilatatie 5, eram teoretic ok de epidurala doar ca nu am cerut-o pentru ca eram bine la acel moment, credeam ca pot merge si fara ea.

Moasa ,cu intreaga echipa Regina Maria, care a fost in ziua respectiva acolo, a fost exceptionala! M-au incurajat, mi-au tinut de urat, m-au ajutat si au fost prompte cand da, intr-un final, au auzit si din gura mea primul AU, semn ca, citez ” e grava treaba daca se plange de durere”, asa ca am cerut epidurala.

A revenit si doctorita, a venit anestezista, si a inceput procesul de care imi era CEA MAI MARE TEAMA.

In acel moment esti dusa in sala de nasteri, unde ai si muzica de relaxare, si o cada, minge, etc. Te intinzi pe pat si stai NEMISCATA timp in care anestezista introduce un ac foarte lung, varful caruia se va opri in sacul peridural care se afla intre os si meninge (invelisul protector al maduvei spinarii), apoi va insera un cateter (un tub foarte fin prin intermediul caruia este adminstrata substanţa anestezica). Fiind o perfectionista si in ale informatiilor stiam deja ce trebuie sa fac si ce urma sa simt doar ca…. nu am simtit nimic. Am stat nemiscata, am ascultat indicatiile si totul a decurs brici. Nota zece pentru doamna anestezist!

A. in tot timpul asta a stat in camera, a primit micul dejun si toate informatiile PAS CU PAS despre ce mi se intampla. Nota 10 si aici pentru Regina Maria! Eu ii ziceam ce el deja stia, astfel ca stateam linistita ca stie starea noastra.

Dupa epidurala, dupa aproximativ 20 min te lasa durerile contractiilor, le mai simti doar ca la o intensitate mai mica. In timpul asta a venit si A. sa ma vada, era ora 17:40 iar doctorita Hangu si moasa ne-au asigurat ca voi naste pe timpul noptii, si a ar fi mai bine ca A. sa mearga sa doarma linistit. Cum ar fi putut oare??

La 18 fix m-a consultat doctorita, si surpriza, dilatatie 10! In acel moment, in slow motion, parca aud  si acum cum mi se spune “ VEI NASTE ACUM. Pregateste-te Alina “. A inceput adrenalina, nu am apucat sa mai fac nimic, sa-l anunt pe Adi, nimic! Nici nu realizam ce mi se intampla, eram zambitoare si nerabdatoare.

Am ascultat indicatiile doctorilei si ale moasei, si pentru ca inca simteam contractiile, am stiut cand e moomentul sa imping.

Am impins 20 min., timp in care… Duuuumnezeule cat am injurat, am transpirat, am avut carcei DAR nu a fost deloc asa rau cum imi imaginam.

La 18:20 s-a nascut T, la aceeasi ora cu mine, cu acelasi semn de nastere ca al meu, aceeasi gropita in obraji, dar semanand cu taicasu. Ceea ce-mi si doream! Nu l-am auzit plangand din prima dar stiam ca e ok sa fie asa pentru ca intai trebuie sa il aspire. Sa nu va panicati nici voi, este normal.

Ne-am dragalit, ne-am pozat si l-au luat sa il vada si tati, si sa-l tina sub supraveghere. Ce am simtit? Cei mai profunzi fluturari in stomac, inca nu realizam ce facusem.

Cand i-am trimis lui A. poza cu noi la 18;30 a ramas socat “ POFTIM????? este al nostru??? cand? Dejaaaa??? Sunteti bine??? Iubire, este perfect!!! esti grozava. “. Parca ii simteam si eu emotiile si atunci am inceput sa plang.

Prin urmare, expulzia nu a fost asa cum credeam, si da, cu toata sinceritatea, desi nici o nastere nu seama intre ele, as mai repeta experienta. Ce nu a fost confortabil deloc a fost scoaterea placentei dar s-a intamplat relativ repede si a trecut.

Intreaga echipa din acea noapte, si zi, impreuna cu doctorita mea, a facut ca nasterea naturala la Regina Maria sa fie literalmente USOARA si memorabila, in a beautiful way! Le-am multumit de zeci de ori si am lasat un feedback pentru fiecare in parte.

Pe T.nu l-am avut imediat dar tati era la curent cu toate, dupa o ora de la nastere imi faceam selfie in oglinda, dupa 2 ore faceam baie si dupa 3 h mancam. Uterul s-a retras foarte repede pentru ca am ascultat de ceea ce mi-au zis medicii, lohiile s-au oprit in 2 saptamani iar eu am fost ca noua.

SERVICIILE REGINA MARIA

Ni s-a pus in camera la dispozitie TOTUL, de la ceaiul pentru lactatie, la halate de baie si servicii. Curatenia era facuta zilnic iar daca aveam nevoie de ceva sunam si venea repede cineva.

Controalele se faceau la ore fixe, bebe poate sta in camera oricand si oricat, iar eu am alaptat de cand l-am avut, caci NU EXISTA sa nu ai lapte! Sa nu va lasati duse de aceasta “replica”. Mie nu mi s-a spus asta, am primit consilier in alaptare, si psiholog, am fost incurajata sa alaptez si sa ma mulg cand bebe nu va fi cu mine si pentru a creste productia de lapte.

T.a primit si lapte praf cu biberonul si n-am avut nici o zvacnire. Oricum avea nevoie, intampinand probleme cu glicemia. Problema care a fost rezolvata mai rapid si datorita faptului ca trimiteam la 3h lapte pentru el. Deci da, laptele poate insemna VIATA.

Sarcina si nasterea au fost partea mai usoara, privind acum, chiar pot spune asta. Oricum am avut o sarcina (aproape) perfecta si ce a urmat dupa a fost mai greu, si ce va urma stiu ca va fi si mai greu, dar si mai frumos.

Cam aceasta a fost experienta mea cu nasterea naturala la REGINA MARIA. Nu as schimba nimic!!!

Astept si experientele voastre, indiferent de felul cum ati dat nastere! Suntem INCEREDIBILE. Suntem!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 7 Comments
  1. Anonim spune:

    Cat curaj….. felicitari!!!

  2. Trandafir Mihaela Anabela spune:

    ce frumoos ??? chiar o experienta faina si deloc traumatizanta, la stat cand nu
    s bai dormi pa gramada, colegele sforaie, copii plng, e galagie, tstres, umilinta… tot pachetu de nervi am. fost in 4zile de nesomn si tot tacamul

  3. Anonim spune:

    bv alina felicitari

  4. Anonim spune:

    Esti curajoasa, gorgeous mama! happy*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *