Când te aştepţi mai puţin …atunci te loveşte!

“Pe măsură ce creştem descoperim că până şi persoana care nu trebuia să te dezamăgească vreodată, probabil o va face!”

” Alina, tu eşti .. proastă de bună. Chiar şi atunci când oamenii îşi dau aramă pe faţă ţie tot ţi-e milă de ei. ” Asta mi s-a spus zilele trecute. A sunat urât şi nu am înţeles iniţial ce a vrut să spună prin ” proastă de bună ” dar privind în urmă şi ascultând mai departe am înţeles! Aşa e, sunt proastă de bună. Sufăr de generozitate, calitate ce s-a transformat în defect pentru mine din cauza faptului că deşi m-am ars de nenumărate ori, nu o pot  elimina!

Încă stau aproape de cei care îmi greşesc şi nu ştiu să le spun “Nu” când apelează la mine.Încă vorbesc cu cei pe care ar fi trebuit de mult să îi servesc cu indiferenţă …

Nu sunt chiar atât de naivă încât să cred şi să sper să nimeni în viaţa asta nu mă va dezamăgi pentru că suntem oameni şi toţi o facem într-un fel sau altul DAR care-i diferenţa? GRAVITATEA lucrurilor, a vorbelor, a faptelor. Poţi ierta un ” compliment ” dar nu poţi ierta o minciună, poţi ierta o vorbă spusă la nervi dar nu poţi ierta repetarea lor …

Nu mi-au plăcut niciodată oamenii care pretind că-ţi sunt prieteni şi care dispar câteva zile, câteva săptămâni sau chiar luni lăsându-te în plop, fără nici o vorbă, nimic, iar apoi revin în speranţa că vor fi primiţi cu braţele deschise.Ok, se întâmplă asta o dată, de două ori dar a treia oară este posibil să nu mai găseşti pe nimeni când te întorci pentru că dacă PRETINZI că eşti PRIETEN o explicaţie în grabă găseşti să dai. Cui îi place la urma urmei să stea cu griji?Cui îi place să aibe întrebări fără răspunsuri, cui ? NIMĂNUI. Atunci .. dacă nimănui nu-i place asta atunci de ce unii o fac?

E ok să vrei să fii singur cu ale tale probleme / gânduri , e ok să nu vrei să ai pe nimeni în preajmă şi să fii doar tu cu tine însă nu e ok să nu dai nici un fel de explicaţie celor cărora le PASĂ! E greu să spui ” Nu mi-e bine acum, vreau să fiu singur/ă. ” ? Cred că cel care ţi-e prieten înţelege .. Mă rog, eu aş înţelege. Nu mai înţeleg însă oamenii care pleacă de N ori fără a spune nimic şi se întorc de N ori ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat ca şi cum datoria noastră ar fi DOAR să înţelegem. Dar pe noi cei care AŞTEPTĂM de fiecare dată cine ne înţelege? Nimeni. Nu cumva e egoism ?Că ajungi să te gândeşti la faptul că ŢIE ţi-e rău, că TU vrei să fii singur iar la celălalt nu te mai gândeşti ..

Datoria unui prieten este de a înţelege. ” – de acord, dar un prieten nu e cal de cursă lungă ,nu e datoria lui să înţeleagă chiar ORICE, de nenumărate ori .. Şi mai ales să înţeleagă fără a fi înţeles!

Cred că eu am o definiţie a prietenie diferită de a altora, cel puţin diferită de a celor ce m-au dezamăgit. Eu nu mă ascund şi zic totul verde în faţă,eu nu te pun să alegi între mine şi o altă persoană dragă ţie, eu nu fug fără a da o explicaţie chiar şi atunci când sufăr enorm, eu nu învârt pe degete diferite versiuni ale problemei pentru a te zăpăci de cap şi pentru a te face să nu mai ştii ce să crezi, eu nu am pretenţia că atunci când te supăr să mă ierţi în secunda doi , eu nu jignesc , nu spun vorbe la nervi şi nu înlătur pe nimeni de lângă mine ca pe ultimul animal … Cam asta mi s-a facut mie iar eu nu am ştiu decât să întorc şi celălalt obraz!

Nu mi-s o sfântă, greşesc şi eu dar nu cum mi se greşeşte.

“Ierţi o dată, de două ori, dar a treia oară “te faci sabie”; ura nu se poartă în suflet pentru că te girboveşte; dar şi din trăirea ta proprie trebuie musai să înveţi


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 44 Comments
 1. Rox says:

  Generozitatea este o calitate foarte rar întâlnită, mai ales în ziua de azi. Oricât de mult ți-au greșit oamenii, nu înceta să o oferi în continuare deoarece, cred eu, asta te va situa mereu deasupra lor chiar dacă în momentele de tristețe și dezamăgire nu îți dai seama. A trata pe cineva cu indiferență sau a fi furios este foarte ușor însă a trata pe cineva cu bunătate chiar și atunci când nu merită consider că te întărește mult mai mult. Nu este ușor, știu, însă merită. Sunt sigură că înțelegi ceea ce vreau să spun.

  • addicted says:

   Inteleg si oricum cu unele calitati te nasti si indiferent de cate ti se vor face te vei tine de ele pentru ca-ti sunt in sange, in caracter dar uite ca uneori imi doresc sa pot fi indiferenta si rece, asa cum sunt altii.

  • Delius says:

   Ieri am avut o discutie cu o doamna, si printre altele venise vorba si despre generozitate. Mi-a spus ca genul asta de oameni vor fi intotdeauna rasplatiti. Poate nu chiar acum, dar pe viitor. Stiu ca pana acum ni s-a demonstrat de multe ori ca “daca esti bun esti luat de prost”, insa bunatatea sufletului va fi rasplatita mai devreme sau mai tarziu.

 2. cristi says:

  am fost acolo unde esti tu de multe ori si Dumnezeu stie ca voi mai fi..
  Eu unul mi-as dori nu sa fiu rece si indiferent, ci sa fiu asa doar cu cei ce merita. Asta ma antrenez sa fac de ani buni, cand voi reusi am sa dau mai departe reteta.
  Oricum sa nu crezi ca ei sunt foarte fericiti, am cunoscut indeaproape oameni descrisi de tine si pot spune ca pana si eu ma sperii de atata nefericire care este in sufletul lor.

  • addicted says:

   Nefericiti dar stiu sa faca si pe altii nefericiti!? Poate isi merita unii nefericirea pentru tot ce fac …
   Eu mi-s in proces de schimbare, nu mai sunt la fel cu cei ce mi-au gresit de prea multe ori, cu unii sunt in mod involuntar, inima nu imi mai permite sa fiu la fel, cu unii mi-s fortat asa pentru a nu le mai permite sa ma raneasca, bottom line.. ma schimb fata de cei ce mi-au gresit drastic dar raman aceeasi cu cei ce nu mi-au gresit sau au stiu sa repare greselile fara a le mai repeta.

 3. cristi says:

  Eu am ramas langa cei care aveau nevoie de cineva uneori, fara sa insist, fiind insa acolo cand aveau nevoie.
  Am patit anumite lucruri pt ca n-am fost acolo pt niste oameni la care am tinut care m-au facut sa nu mai inchid usa in nas cand stiu ca arde rau. Bine, de aici se exclud curvele ca alea au usa in nas de la mine oricum
  In fiecare dintre noi exista sistemul de autoaparare, si e normal sa fie asa.
  De obicei mi se pare normal sa intelegi dispozitiile unul prieten, dar nici un om nu are dreptul de a calca in picioare pe altu doar ca asa are el chef, cu atat mai mult pe cineva care-i este prieten.
  Genul asta de comportament, daca nu este asociat cu vreo boala psihica, si este in mod repetat aplicat celor apropiati ( desi daca a fost aplicat odata, va fi iar si iar) ii duce acolo unde merita, adica la singuratate.
  “take care of the people who love you” ..banuiesc ca este lectia pe care multi o invata prea tarziu.

  • addicted says:

   Cei mai multi o invata prea tarziu din pacate , ce e mai aiurea ca tot cel ranit este judecat de cel care greseste pentru ca ce a facut nu i se pare de o gravitate atat de mare … insa ei nu inteleg ca repetarea greselilor duce la pierderea increderii iar fara incredere in nici un fel de relatie umana nu poti face nimic.

 4. Paul says:

  E trist ca in ziua de azi daca esti buna,ierti,oferi si sprijini este in zadar..si ca mai nimeni nu iti intoarce “serviciile” cand ai nevoie si ca profita mult prea mult de bunatatea ta..

 5. bubu says:

  Mare adevar graiesti bubule…din pacate exista oameni din acestia care fac lucruri de genul,care dau explicatii de genul “e pentru binele tau sa nu mai vorbim/sa nu mai fim impreuna;nu vreau sa te fac sa suferi”. Bullshit.

 6. Creve says:

  Tu nu face ceea ce îți fac alții. Eu sunt sigur că viața asta e mai drepată decât cred unii. Chiar dacă nu o să vezi pe loc cum lucrurile se răsplătesc, mai devreme sau mai târziu ceea ce faci va avea o consecință: bună sau rea. Cine își bate joc de o prietenie sau se poartă ipocrit, o să își aibă răsplata la un moemnt dat. Nu e treaba mea să stau să văd când va fi, dar cum îți așterni așa dormi. Tu fi la fel că nu tu pierzi și ceilalți care vor să profite.

  Și eu am dat de multe situații de îți venea să pleci pe o insulă pustie să știi că nu mai dai de prefăcuți dar apoi m-am gândit la ce ți-am spus adineauri. Lumea asta e mai dreaptă decât orice, numai că uneori așteptăm să vădem unele rezultate așa peste noapte.

  • addicted says:

   Eu am sa raman eu cu cei ce-mi merita eu-l , cu restul voi fi indiferenta si atat .. Nu voi da un pumn in schimbul palmei primite, nu voi folosi arma prostului pentru ca sunt convinsa ca Dumnezeu are grija de noi TOTI!

 7. Laura M says:

  Citind ce ai scris m-am regasit si pe mine , pentru ca asta sunt eu , iert persoanele dragi de n ori , ajut pe cine pot , sunt empatica , intelegatoare , mereu alaturi la greu si de multe ori ma trezesc singura cand am o problema sau dezamagita de cei din jur. happy . Si nu mi s-a intamplat doar o data insa eu inca sper ca oamenii sunt buni!!

 8. ANM says:

  Cred ca intr`un fel sau altul, toti suntem cei care pleaca si cei care primesc. Eu am ales sa fiu proasta cu toata lumea de maxim 2 ori,. De la 3 in sus incep sa devim smart. Am observat eu ca da roade chestia asta, treptat treptat.

 9. Peter says:

  Eu nu prea sunt sentimental. Sunt chiar prea iute, atunci când nu ar trebui. Şi m-am obişnuit să o cam tai, fără prea multe discuţii, atunci când simt că cineva începe să o întindă. E adevărat, am puţini prieteni, dar pot spune că sunt prieteni adevăraţi, nu fandosiţi.

 10. addicted says:

  Asa cum esti ,iute,ai stiut sa faci bune alegeri si sa tai ce era rau de la radacina! happy

 11. pentru alina says:

  domnita alina, sunt un Don Huan mioritic si parerea mea e ca tu ai nevoie de o partida aspra de sex!pari foate lesbi, cand vorbesti de prietenele tale..

 12. pentru alina says:

  laughing nu ma jigneste

  p.s:unde facem nunta alina?la munte sau la mare?ai ceva bani sau iarasi platesc eu ca…ultima data la iasi?

 13. ella says:

  Cam aceleasi lucruri mi le spun si mie cunoscutii happy Sper insa din tot sufletul ca tu sa nu fi trecut prin cate am trecut eu.. Din pacate, multi inteleg bunavointa drept prostie si tind sa profite cat mai mult…

 14. addicted says:

  Dar tu ce ai patit? Eu pana acum am fost dezamagita de majoritatea pers.la care tineam..unii au facut-o la modul porc altii involuntar!

 15. Cris-Mary says:

  Cred ca toti trecem prin dezamagiri in viata, am patit si eu destule si experienta m-a invatat urmatoarele : sa iau iau pe toti cu bune si cu rele, sa iert dar sa nu uit ( nu poti sta o viata suparat pe cineva , iarta-l dar nu uita ce ti-a facut ca sa nu-ti faca din nou) , apoi nimeni nu zice ca prietenii trebuie sa-ti fie frati si sa imparti totul cu ei .. nunu ..fa-ti prieteni insa nu te comporta c ei ca si cum ar fi familia ta .. E bine sa pui suflet , stiu ca si eu sunt la fel , insa pune cu masura si nu-ti face asteptari prea mari pentru ca atunci cand vor gresi si dezamagirile vor fi mari .. Ar fi multe de scris , dar nu vreau sa fac un post aici la commenturihappy

 16. Negrutza says:

  Viata este o lupta si uneori ,,unii oameni ,, sunt de cele mai multe ori ,,obstacole ,,ptr noi .Nu poti trece peste aceste obstacole fara a intelege de ce viata este uneori dura sau unele cuvinte ne dor atunci cand ne sunt adresate .Cunosc aceasta sintagma ,,Esti proasta de buna ,,….am avut surpiza sa fiu si eu dezamagita de cine nu ma asteptam , prieteni chiar si rude apropiate , dar in ciuda faptului ca dezamagirea lor m-a durut , nu-mi pot schimba atitudinea si sufletul , asa am fost cladita de D-zeu , nu pot spune ,,NU,, ptr ca nu as mai fi eu , nu pot evita aceste persoane , nu ma pot ascunde dupa deget , stau in lumina ….chiar daca voi primi iar lovituri , mie imi place sa arat ca cel mai important in lumea asta este sa fii ,,OM ,,si sa ramai ,,OM,, pana la final ….candva aceste persoane isi vor da seama de adevarata ta valoare .E greu in ziua de azi sa te lupti cu intemperiile oamenilor ptr ca e mai usor sa darami , decat sa construiesti , e mai usor sa urasti , decat sa iubesti , e mai usor sa inseli si sa tragi tzeapa ( scuzati-mi expresia ) , decat sa fii loial si corect , ptr ca tot ce-i bun si frumos in lumea asta , cere sacrificii si putini stiu sa faca asta .De la viata trebuie sa invatam ca nu conteaza nici cat de lung ai parul, nici ce culoare are ,nici ce ochi ai , ci cat de curata iti e inima . Poti lasa urme vitale, poti oferi o singura floare, un singur cuvant, un singur ges ,totul este sa fie din suflet si cu multa admiratie fata de semenii nostri si cel mai important (zic eu ) este sa ramai cel ce te-ai nascut: UN SUFLET.happy

 17. Torden says:

  Te inteleg destul de bine aici, mai ales ca am trecut prin lucruri asemanatoare cu ale tale. Dintre ideea de prietenie “normala”, si ideea lui Antoine de Saint Exupery – care pare “anormala”… o prefer pe cea din urma.

 18. Torden says:

  … inseamna ca te-au dezamagit mult oamenii…
  De asta, dupa ani de zile… pun mai mult baza in mine, decat in ceilalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.