Secret de sanatate – Remedii naturiste pentru tusea seaca si umeda

Suntem in plin sezon de raceli, tusea fiind printre cele mai frecvente simptome ale racelii. Daca nu este tratata la timp, tusea poate cauza grave probleme. Astfel ca, fie ca e vorba de o raceala, fie de o infectie acuta a cailor respiratorii, cautati remedii eficiente pe care le puteti lua fara frica si fara prescriptie medicala, de la primul simptom.
Tusea poate fi cu expectoriatie, adica umeda, seaca ( fara expectoratie ) si mixta. 

Tusea seaca este acea tuse teribil de enervanta si iritanta, ce nu se lasa cu mucozitati, si trebuie calmata, in nici un caz inhibata. 

Remedii naturiste pentru tusea seaca

Se recomanda ceaiurile si siropurile calmante precum: sirop din extract de cimbrisor, sirop de ridiche neagra cu miere, grindelia. Se recomanda si dezinfectantele locale pe baza de clorhexidina, albastru de metilen.

Deasemenea, puteti apela si la la antiinflamatoare locale sub formă de spray pe baza de propolis, extractul de carpen, coacaz negru, pentru actiunea bactericida si fungicida. Pentru inhibarea dezvoltarii microbiene, sunt recomandati agentii de igienizare si decongestionare: serul fiziologic hiperton, picaturi nazale uleioase (vitaminele A, E,ulei pin, brad)

Remedii naturiste pentru tusea umeda

Tusea umeda trebuie calmata cu  expectorante: ambroxol, guaiafenezina si bromhexin. Se poate continua cu fluidificatoare : acetilcisteina (dar NU si in astm), carbocisteia, extract de ciuboţica – cucului.

Pentru efect calmant, decongestiv, mucolitic se recomanda siropuri cu extract de tei,nalba, sovarv, da si ulei volatil pelargonium si pătlagină, pin, brad, lemn-dulce. Deasemenea, sunt recomandate si antiinflamatoarele local si sistemice.

Sper sa va fie de folos aceste informatii. Mie mi-au fost si de aceea am vrut sa le si impartasesc cu voi! Sanatate multa.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. As mai adauga ca antiinflamator si dezinfectant: gargara cu ceai de musetel, bicarbonat si sare. Aceasta combinatia ne-a recomandat-o stomatologul nostru.

  2. Daniel says:

    Fix acum cand m-a luat raceala descopar astea laughing)) Bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published.