Cum scapi de obiceiul de a-ti roade unghiile

  Cel mai frecvent obicei pe care majoritatea il avem este cel de a ne roade unghiile, fie pentru ca suntem stresati sau nerabdatori, fie pentru ca deja s-a format un obicei sau tic. 

Onicofagia, mai mult decat un gest obsesiv

Daca si tu ai obiceiul de a-ti roade unghiile afla ca are si o denumire medicala – onicofagie. Intre 25% si 30% dintre adulti prezinta obiceiul compulsiv de a-si roade unghiile, printre care si eu. Ma rog, eu am scapat de acest obicei dar mi-a fost “prieten” multi ani… pana in facultate. Nu stau sa va spun cate palme mi-am luat peste gura, peste maini, etc., doar ca sa nu-mi mai rod unghiile.

Da, este foarte usor sa spui ” NU ITI MAI ROADE UNGHIILE ” dar stiti cat este de GREU sa nu o mai faci? Se instaleaza precum o… dependenta si nu exagerez cand o numesc asa. Doar cei care fac asta pot intelege ca PRACTIC este foarte greu sa te dezveti! Unii oameni isi maltrateaza propriile unghii pana la sange iar cei mai mici dintre noi ajung sa isi roada unghiile chiar si in somn.

Cum scapi de obiceiul de a-ti roade unghiile?

Eu am scapat prin metoda clasica dar eficienta si anume aplicarea unei solutii cu gust foarte amar, care are o functie repulsiva, impiedicand imediat obiceiul respectiv. Atat femeile, cat si barbatii, isi pot aplica un lac de unghii special conceput pentru o astfel de conditie.

Psihologii spun despre o astfel de soluţie, care este fără culoare şi fără miros, că acţionează precum un gardian invizibil şi reprezintă puterea voinţei într-o sticluţă. 

Specialistii Jessica Cosmetics recomanda in acest sens „Nibble no more”, un produs care descurajeaza roaderea unghiilor. Extractul din cactus da unghiilor un gust amar, de nesuportat, care te va dezobisnui de acest obicei neplacut de a-ti roade unghiile.

Totodată, „Nibble no more” stimuleaza cresterea sanatoasa a unghiilor! Pentru rezultate bune, solutia trebuie aplicată cu regularitate si veti scapa de acest tic enervant.

O alta metoda ar fi sa va aplicati bandaje adezive pe degete. Stiu ca poate parea ciudat dar poate da rezultate!

Hai, daca eu am reusit, reusiti si voi, cu siguranta!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Natalia says:

    hop si eu din plop, cu manichiura facuta mereu am scapat eu de asta laughing imi era mila sa n-o stric si m-a tinut departe

Leave a Reply

Your email address will not be published.