Cât valorează culoarea părului tău?

 Mă număr printre cele peste 65%  dintre femei care își vopsesc părul.  Mai rar sau mai des! Cele mai multe doamne își colorează rădăcinile la fiecare trei săptămâni. Pentru că vor ca părul lor să arate impecabil. În aceste condiții,  e logic ca serviciile de îngrijire ale părului vopsit  să devină esențiale.

Femeile sunt dispuse să plătească mai mult pentru un serviciu de colorare de calitate, deoarece vor să păstreze culoarea părului vibrantă cât mai mult timp. Esențialul?  Moleculele de culoare trebuie să rămână cât mai mult în interiorul firului de păr, iar acesta trebuie să își păstreze sănătatea. Un păr cu o structură de cheratină sănătoasă poate să rețină culoarea timp îndelungat, fără ca aceasta să își piardă din intensitate și din strălucire. Ce ai de făcut? Știi cum să te ții departe de părul mat? Cu siguranță da, dacă vei afla care sunt cauzele decolorării părului vopsit:

  1. Cuprul – de fiecare dată când îți speli părul, metalele mici, mai ales cuprul, pot genera radicali liberi. Acest lucru se declanșează prin razele UV, care provoacă deteriorarea cheratinei, proteina de bază a părului. În timpul serviciului de colorare, prin procesul de oxidare, cuprul afecteaza suprafața cuticulei și reduce luminozitatea culorii părului
  2. Razele UV – Una dintre principalele cauze ale decolorării părului este soarele, mai ales razele UV care reacționează în mod direct cu părul și are consecințe negative.
  3. Clorul – contribuie la pierderea pigmenților de culoare
  4. Apa sărată a mării
  5. Utilizarea în exces a echipamentelor de styling – matifiază și stinge din strălucirea culorii.
  6. ”Apa – părul este higroscopic. Mai exact, acesta absoarbe și pierde umiditatea din mediul înconjurător. Când ne spălăm pe păr, el va absorbi apa și va crește în diametru, ceea ce îl mai sensibil și mai predispus la deteriorare.  Așadar, atunci când te speli pe păr, este foarte important să utilizezi un șampon și un tratament specializat în îngrijirea părului colorat.”, ne explică Mădălina Nițu, stilist System Professional.

Aceste produse special  create pentru menținerea culorii, au la bază complexul Fibrachrome Complex. Ce rol joacă? Ei bine, acesta menține luminozitatea părului colorat, oferind protecție superioară cuticulei părului. Complexul Fibrachrome, conținut de produsele din linia Color Save de la System Professional, este compus din patru ingrediente extrem de eficiente: quaternium&ceară de albine, filtru UV, extract din frunze de măslin, edds&histidine.

Atuurile lor? Protejează culoarea și oferă integritate cheratinei din păr. Și uite așa linia Color Save repară părul și intesifică nuanța acestuia pentru o strălucire de durată.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.