Un desert dulce dulce – Cremă de zahăr ars

Observ că pe majoritatea i-au prins poftele de coadă şi se lasă traşi de ea .. Mihaela ne învaţă cum se face ştrudelul cu mere iar Roşcata ne bagă în boală cu o reţetă de chec. Eh, a venit şi rândul meu să vă încânt ochişorii şi să vă stârnesc poftele cu o reţetă de … cremă de zahăr ars.

Pentru 6 porţii avem nevoie de:

-6ouă,
-250 g zahăr,
-1 l lapte,
-3-4 pliculete zahăr vanilat

Într-un văsuleţ de 2 L se pun la caramelizat cca 3-4 linguri de zahăr. Se înclină cratiţa pentru ca zahărul să se topească uniform şi când a căpătat o culoare arămie se închide focul şi se “ornează” pereţii vasului cu zahărul ars.
Între timp deschideţi cuptorul şi lăsaţi-l să se încălzească.

În timp ce se răceşte caramelul, frecăm (nu vă gândiţi la prostii!!!) cu ajutorul mixerului ouăle, zahărul tos şi cel vanilat până devine cremos şi apoi se diluează cu laptele. Compoziţia se toarnă în vasul “ornat” şi se dă la cuptor.
Dacă vasul are pereţii joşi, cca10 cm crema va fi gata în 30-40 min. Dacă vasul este mai înalt trebuie să lăsaţi cam 10 min în plus.
Crema trebuie să arate la sfârşit că o budincă, iar de jur împrejur să aibă siropul rezultat din topirea caramelului de pe pereţii vasului şi lichidul din cremă.
Eu servesc crema de zahăr ars după ce o ţin câteva ore la frigider, voi o puteţi ciuguli după ce se răceşte cu frişcă sau ornată cu fructe.

Poftă MARE!!!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
 1. Mihaela says:

  Super! De cand n-am mai mancat crema de zahar ars…cred ca au trecut ani buni.

 2. Peter says:

  Eu în bucătărie nu mă bag, că cine ştie ce poate ieşi… laughing

 3. Creve says:

  Nu prea mă dau în vânt după crema de zahăr ars, dar așa ocazional merge tongue

 4. Roscata says:

  Nu am incercat niciodata, mereu mi s’a parut complicata dar, dupa ce am facut bezele, tre’ sa incerc si asta happy kiss laughing

 5. Cris-Mary says:

  Love ..like..ador crema de zahar ars si chiar demult nu am mai mancat una..

 6. Plante medicinale…

  […]Un desert dulce dulce – Cremă de zahăr ars | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.