Zilele acestea mi-am propus sa va „imbolnavesc”!! Nu mi-s sadica poate doar putin rea, de fapt… mi-s asa cum au fost altii cand m-au bagat in grave pofte cu diferite mancaruri. Va spuneam zilele trecute ca in timpul ce l-am petrecut la Sv.am gatit o groaza de-a delicatesuri iar dupa delicioasa pizza cu aluat de bere va prezint o reteta de paste penne cu sunca si ou.
Avem nevoie de:
375 g penne
200 g sunca presata feliata
2 oua
40 g cascaval ras
100 g smantana
Pregatim o tava pe care, evident, o tapetam cu hartie de copt si pregatim cuptorul. Cat se incalzeste cuptorul asezam sunca intr-un singur strat in tava si o introducem la cuptor 6 -7 minute, dupa care o tocam marunt. Mie imi place sa pun carnea la cuptor pentru ca nu mai mananc prajeli insa voi puteti praji sunca in tigaie.
Intre timp, punem apa cu un pic de sare la fiert si adaugam pastele. Dupa fierbere, le scurgem si punem din nou pastele in oala; batem intre timp ouale cu smantana si cam 30 g cascaval. Lasam oala la foc mic si adaugam sosul cu oua si sunca si eventual un pic de sos de rosii. Amestecam cu rabdare timp de 2-3 minute!
Le puteti servi cu parmigiano sau cascaval presarat pe deasupra. Et voila:
Nu am mancat de la ora 09:00 dimi , sunt stresata si rupta de foame
Arata delicios normal ..si imi ploua in gura normal 
La problemele pe care le ai, daca nu vrei altele in plus, iti sugerez sa mananci ceva, orice ar fi, oricat de putin… Nu iti fa mai rau cu mana ta!
Ce bine arata Roxi, cred ca e atat de delicios
Absolut delicioase au fost!!
Arată foarte bine și cred că e delicios.
Mă mai gândesc, dar poate le încerc și eu cândva … Cu riscul de a părea penibil, bănuiesc că penne sunt pastele, nu? Un indiciu cam pe unde s-ar găsi așa ceva …
Mulțumesc!
Da, sunt paste si arata ca cele din poza. [ http://4.bp.blogspot.com/-5-bRxX0QZy4/Te3fSQRs8BI/AAAAAAAABMo/vC07oUbZCB4/s1600/penne-riscossa-smart-gourmet.JPG ]
Eu am folosit de la firma Riscossa aduse din Italia insa gasesti si la noi. Cauta in super/hipermaket-uri..
Mulțumesc de lămurire.
Dacă nu găsesc prin supermarket-urile din Câmpulung Moldovenesc, sigur găsesc în Iași, când mă întorc la facultate.
Mai mult ca sigur insa reteta in sine conteaza, nu pastele folosite. Atata timp cat nu sunt taietei sau altceva mai fraged e ok!
Multumesc frumos. Tocmai ce-am indesat cu facaletul o banana care refuza sa alunece spre stomac, si tu-mi arati „to die for” in castron….
Stii ca o portie mica ai voie nu? Sau daca mananci un pic tinzi sa poftesti la mai mult?
Nu-s lacom. As putea doar o portie mica. Dar sunt incapatanat. Si cand am zis NU, pai NU ramane…
Stiu, cunosc insa nu e ok sa aduni pofte… Organismul are nevoie de toate, inclusiv de paste fainoase deci e bine sa il servesti cu un pic. Combina cantitatea cu calitatea si ai sa vezi ca nu vei reveni ca inainte. Lasa incapatanarea!
De ce ai facut sunca in tava? Daca o tai si o pui direct in oala?
Altfel, conteaza f. mult sa nu folosim paste ordinare, ca-ti strica tot meciu`. Eu o ard cu Barilla, da` o sa-ncerc si cu Riciciossa asta alea tale!
Nepoooooate!! Mno ca ma lovi dorul de tine, glumetule.
Daca incerci sa-mi spui cum ti se pare reteta.
Oh Doamne!!! Ce-mi faci?
)) Toate bunatatile intr-o singura reteta 
Paste si orez as putea sa mananc in fiecare zi 
Da?Uite ca eu cu orezul nu prea ma impac caci ma fac precum un balon
Chestia asta arata atat de yuuummm!!

Clar o bag pe lista de retete de facultate
Chiar in seara asta am mancat paste.
Da, daca poti gati la camin esti norocoasa.
Noi eram „saraci”, nu aveam cum sa ne gatim.
Eu cred ca macar o plita avem. De restul… facem cheta
Noi nici p-aia nu aveam voie sa o tinem.
Yuhuu, am facut ieri (coincidenta, chiar de ziua ta) reteta si a iesit super! Bine, am remixat-o un pic, am prajit sunculitza in tigaie, cu f. putin ulei si tot acolo am „mistuit” 2-3 rosii. Apoi le-am turnat in oala cu pastele scurse, am pus si smacolina, am mestecat 2-3 minute si gata!
Bravo bravo nepoate, ma bucur ca ti-au placut.
Eu nu am voie sa mananc prajeli d-aia le pun la cuptor c-altfel le „inveleam” si eu in nitel ulei sau unt.