Culinar: Pizza cu aluat de bere

De cand suntem acasa, in Suceava, si de cand zabovesc in bucatarie cu mama lui A. am invatat o groaza de noi retete printre care si o reteta de pizza cu aluat de bere, o reteta culinara absolut delicioasa!!

Ingrediente blat

  • 500g faina
  • 300ml bere
  • 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust sau placere;
Mod de preparare al aluatului:

Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam cam 5 minutele pana obtinem o coca elastica. Acoperim si lasam la cald/ dospit cam 1 ora. Intindem apoi aluatul in tava unsa cu putin ulei. Noi rulam aluatul pe un facalet si apoi il intindem in tava. Se intinde aluatul, se unge cu ketchup si se aseaza umplutura alcatuita ( dupa preferinte ) din:

  • salam
  • pastrama ( noi am pus de pui )
  • masline
  • ciuperci
  • cascaval ( cubulete sau razuit, cum preferati )
  • ketchup dulce

Cine doreste poate adauga si porumb dulce la conserva, rosii taiate feliuta s.a . Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min. Simplu si delicios!!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 19 Comments
    • addicted says:

      Mai pregatesc o reteta, sa vezi si acolo ce te nenorocesc. laughing Daca ai sti cu cata teama m-am urcat astazi pe cantar cand am ajuns in Bucuresti…. Am descoperit cu fericire insa ca am slabit jumatate de kg, nu m-am ingrasat asa cum ma gandeam eu ( vreo 4 kg la cum am mancat ). E grav cand ai o mama careia i se pare ca mananci prea putin si-ti spune ” mai ia ca ai mancat putin, mai ia, mai ia ” si tu mai iei ca sa nu se simta aiurea. laughing)

      • Lucky me. Ai mei s-au retras la tara cu multi ani in urma si am ‘scapat’ de indemnurile lor. Si nici nu-ti repet gestul prea des (adica sa-i vizitez), pentru ca stiu ce urmeaza atunci cand ma aseaza la masa… big grin
        Offff…si eu care speram ca ai mai pus pe tine, ca si asa esti slaba rau. sad
        Te rog eu, nu mai pregati nici o reteta, ca eu indes lapte+cereale si ma uit la poza ta cu jind… crying

        • addicted says:

          Slaba rau? Hai ma bro nu glumi si tu. laughing Am colacei inca dar mi-s mandra cu ei, ii tin la loc de cinste. smug
          Privesti cu jind acum , te abtii si dai din vasle la lapte dar apoi cine se uita in oglinda multumit, a?

          • Deci te rooog! Colaceii aia invizibili de care vorbesti tu, sunt fix ceea ce trebuie. winking Nu-i nimic sexy in a fi ‘scandura’ de slaba…
            Mda…de cand balotez lapte+radacina de gard, am ajuns de la 106 la 90, dar mai am de munca. crying
            N-am lins nici o bere vara asta… Of Doamneeee!!!!
            Nu vrei tu vreo 10 kile? big grin Cam atat ti-ar trebui…batting eyelashes

  1. cojan says:

    Si… ce bere ai folosit? big grin Si cat de mult conteaza alegerea, presupunand c-ai experimentat cu mai multe?

  2. ioly says:

    vaaai arata intr-un mare fel !!!!!!!!!!

  3. vienela says:

    Eu folosesc uneori apa minerala, dar data viitoare sigur incerc cu bere. Mi-ai oprit si mie o feliuta? tongue

  4. […] trecute ca in timpul ce l-am petrecut la Sv.am gatit o groaza de-a delicatesuri iar dupa delicioasa pizza cu aluat de bere va prezint o reteta de paste penne cu sunca si […]

  5. Cris-Mary says:

    Am acea privire cu ochii mici de chinezoi, un fel de privire taioasa.. deci oficial imi ploua in gura ..cacada vadul Miresei e mic copil comparativ cu valul de apa din gura mea..

  6. Anonymous says:

    Iti propunem o deosebita colectie de retete culinare, ideala pentru micile reuniuni cu prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios!!…

    […]Culinar: Pizza cu aluat de bere | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.