mesfarma suplimente

Magneziul din suplimentele nutritive, necesar pentru un organism sanatos

Organismul uman are nevoie de o multime de substante nutritive pentru a putea functiona corespunzator, intotdeauna la un randament optim. De aceea, o alimentatie sanatoasa este extrem de importanta in orice vreme. Stiati ca in scheletul osos este prezent peste 50% din cantitatea de 25 g de magneziu ce ar trebui sa fie continuta de corpul uman matur? Lichidele din organism contin un procent de 1% din aceasta, iar tesuturile moi si muschii restul de substanta.

Vorbim despre un component mineral, destul de greu de asimilat, avand in vedere ca un procent de pana la 70% este eliminat din corp. Este continut de orice veriga a lantului alimentar, deci alimentele neprelucrate mai ales, il contin. Cele mai bogate in magneziu sunt semintele integrale – alune, germeni de grau, bob, cereale nedecojite. Spre exemplu, daca graul este macinat, un procent de pana la 80% se elimina din intreaga cantitate.

De asemenea, este recomandat si consumul de legume, de melasa, soia, spanac, crabi, moluste, crevete si faina de grau pentru continutul lor de magneziu. Chiar si apa, insa cea dura, poate sa serveasca drept sursa de magneziu.

Ce functii joaca magneziul in organism?

Este recomandat consumul frecvent de suplimente nutritive ce au la baza magneziul pentru ca rolurile sale in organism sunt multiple. Acesta participa ca si cofactor in peste 300 reactii enzimatice, ce fac parte din spectrul activitatilor metabolice. Este necesar pentru metabolismul glucozei, pentru a produce energie, a oxida acizii grasi si pentru a-i activa. De asemenea, aceasta participa la biosinteza proteinelor si la transmiterea de informatie genetica.

Este recomandata gama de suplimente nutritive ce contin calciul pentru eficienta de care dau dovada in transmiterea de semnale nervoase, pentru modul in care ajuta corpul sa se adapteze la conditiile meteorologice nefavorabile, dar si pentru ca este o componenta a oaselor.

Care sunt simptomele pe care le prezinta insuficienta de magneziu?

Persoanele care nu au cantitatea suficienta de magneziu in organism ar putea sa prezinte simptome precum pierderea poftei de mancare, dereglari psihice sau ale ritmului cardiac, anemie, dar si frica, depresie, confuzie, dezorientare, irascibilitate, hiperactivism si halucinatii.

In cazul unor persoane este posibil sa existe si simptome de ordin neurologic (dezechilibru in timpul mersului, insensibilitate, crize, ameteli, convulsii, dureri, dereglari ale tensiunii arteriale, junghiuri, membre reci si lista poate continua.

Mai ales cand exista simptome serioase, dar nu numai, este necesara tratarea corespunzatoare, la recomandarea medicului de familie. Insuficienta, precum si dereglarile cronice profunde ale tractului gastrointestinal reprezinta motive pentru care componentii alimentari nu se pot asimila cum trebuie in organism.

Sunt situatii in care consultul medicului este obligatoriu – cand exista dereglari ereditare rare, incapacitatea de a asimila normal magneziul din motive congenitale. Iata deci exemple de situatii in care doar administrarea de suplimente nutritive pe baza de magneziu nu este suficienta, cea intravenoasa fiind necesara si chiar in doza marite.

Suplimente nutritive pe baza de magneziu de la Mesfarma

Produsele ce au la baza ingrediente naturale sunt intotdeauna de preferat. Astfel, cei care au nevoie de suplimente nutritive pe baza de magneziu se pot orienta catre produsele oferite de acest magazin online, o adevarata farmacie de suplimente alimentare de calitate, la preturi accesibile.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *