cand incepi sa simti bebelusul in burtica

Când începi să simți bebelușul în burtică

 Cea mai mare emoție, cei mai plăcuti fluturași, cele mai săltărețe floricele de popcorn. Așa pot descrie eu momentele când simți bebelușul în burtică, cel puțin în primele săptămâni de activitate. Când exact începi să simți mișcările bebelușului? DEPINDE.

Când începi să simți bebelușul în burtică

Cred că eram în săptămâna a 17-a de sarcină când doctorul mi-a zis că am placenta plasată anterior ceea ce înseamnă că ea va acționa că o pernă când bebelușul va începe să facă acrobații. Nu este o regulă ca până la sfârșitul sarcinii placenta să rămână în aceeși poziție!

Au urmat și alte lămuriri, fără că eu să pun prea multe întrebări, căci doc. mereu a intuit ce intenționăm să întreb. Mi-a explicat că este posibil să simt mai târziu loviturile lui bebe ( cam prin săptămâna 22 a zis ea ), asta ca să știu din timp, să nu mă ia palpitatia și panică dacă în săptămâna X nu am început să-l simt. Valabil și pentru voi, dragele mele! Nu vă comparați cu alte mămicuțe, unele simt mai devreme, altele mai târziu. Sunt anumite condiții ( fizice inclusiv ) care trebuiesc „îndeplinite”.

Când am simțit eu primele mișcări în burtică? În fix săptămâna 19, care a picat într-o zi de 19, culmea. El era de mult activ cu siguranță doar că palpabil atunci l-am simțit eu. Care a fost senzația? Cum descriu mișcările? Au fost că o floricică de popcorn care a sărit suav, cât să-mi dea de înțeles că e bine și vesel acolo. Din săptămâna 20 deja îi știam orele când va începe show-ul de acrobații iar Noa îmi stătea mai lipită de burtică, ca până atunci. Lucru valabil și acum.

Când a simțit tăticul primele mișcări? A două zi după ce am început eu să-l simt. Este un tătic norocos, bebe a fost din prima clipă fooooarte receptiv la atingerile lui, ba chiar a fost ,și încă este, mai receptiv și activ la ale lui, decât la ale mele. Ar trebui să fiu geloasă? laughing

Implicarea tăticului în tot ceea ce înseamnă sarcina mi se pare esențială. Eu mă bucur enorm că interesul lui a venit din prima atât de firesc și natural, în toate. De la a citi informații, chiar și dinainte de sarcină, la a fi activ și receptiv la nevoile mele și ale lui bebe ( aka atingeri și vorbe, căci da, i-a și vorbit și-i vorbește, de regulă cuvinte esențiale : BURGER, PIZZA, PAPANAȘI , prietenii știu de ce ) la prezența la fiecare ecografie. Chiar și micuțele surprize au contat enorm pentru mine, în special faptul că a ținut să să-mi ofere flori după ecografie. A făcut și mai memorabile acele momente și apreciez enorm!

Pe scurt, personal, la întrebarea ” Când începi să simți bebelușul în burtică ” rămâne tot DEPINDE. De tine și de el! De stratul poziționarea placentei, de stratul de țesut adipos de pe burtă, etc. . Doar să nu vă ambalați dacă în X moment Y femeie a început sa simtă mișcările iar voi încă nu. Nu există o potrivire de moment!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Anonim spune:

    cred ca is cele mai misto senzatii…….

  2. Trandafir Mihaela Anabela spune:

    super nostalgie ma luat cu acetarticol ???aveam 4luni cand am simtit mici gadilaturi si erea adorabil…pe la 4luni jumate -5 a inceput s.asimta si membrii familiei bataile fetei..si cand mi s emisca burta in toate felurile ii vedeam forma.picioruselor clar clar prin burta de credeam ca iese ? faceam aproape instantaneu pipi cand ma lua la picioare happy tare frumos si unamalgam d eemotii si stari am trait

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *